Nu het najaar weer begonnen is en de temperaturen weer gaan dalen is het voor veel mensen met een vakantiehuis de tijd om weer naar de zon te vertrekken. Dit is dan ook vaak de tijd van het jaar om interieurinspiratie op te doen en wat veranderingen in je huis door te voeren. In het geval je een oude keuken hebt maar het raamwerk nog voldoet, is het zeker een optie om voor een keukenrenovatie te opteren.

Wat is een keukenrenovatie?

In het geval dat je kiest voor een keukenrenovatie dan kan een deel van je keuken ongewijzigd blijven. Misschien heb je nog keukenkastjes die prima voldoen, maar is het wel nodig om het keukenblad te vervangen of om voor een grotere koelkast te kiezen. Door dan voor een renovatie van de keuken te gaan, ben je minder geld en -tijd kwijt dan in het geval als je voor een compleet nieuwe keuken zou kiezen.

Hoe lang duurt een keukenrenovatie?

Dit ligt er een beetje aan wat precies vervangen moet worden in de keuken. Nieuwe keukenfrontjes zouden bijvoorbeeld al in één dag tijd geplaatst kunnen worden, maar dan ben je alsnog afhankelijk van de levertijden van de betreffende leverancier. Zeker in het geval als je een vakantiehuis hebt zou je het tactisch kunnen uitstippelen wanneer je precies de belangrijkste onderdelen van je keuken wilt gaan laten vervangen zodat je niet in een bouwval terecht komt.

Wat kan ik alvast doen?

Voor dat de renovatie van de keuken begonnen is, is het goed om voor jezelf een duidelijke planning te maken zodat je duidelijk in kaart hebt gebracht welke onderdelen van de keuken je op welk moment nodig hebt. Hierdoor zou je ook de afweging kunnen maken om al op een eerder of op een later moment naar je vakantiehuis af te reizen. Om inspiratie voor je keuken renovatie op te doen, kan je alvast terecht bij Bestaande keuken renoveren of Keukenrenovatie. Hierdoor krijg je een goed beeld over wat je allemaal in je eigen keuken kunt gaan vervangen!